Клисаров: Борисов вече не е човекът на САЩ, но не работи и в полза на ЕС

Бойко Борисов вече не е човекът на САЩ, но не работи и в полза на ЕС. Това е причината, поради която той няма да управлява повече. Борисов има една група хора, които печелят обществените поръчки, и те го държат на власт. Вижте, България за последните 10 години се стопила с 850 000 човека. И това е все в управлението на Борисов. Той е човекът, при който България така се стопила. Няма как да управлява, хората ще се вдигнат на бунт. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Петър Клисаров, председател на партия „Пряка демокрация“.

„Представителната демокрация се е изчерпала. Експерти може да казват какво да се прави и да управляват, а проблемът е как задкулисието влияе на експертите. В политиката виждаме партии, които просто са проект, за да свършат нещо. Ние, в партия „Пряка демокрация“, не сме проект да свършим нещо, защото имаме визия как да се добрува цялото виждане за управление на обществото. Над 60% от хората не гласуват. А от тези, които са гласували, голям процент пускат „не подкрепям никого“, добави Клисаров.

Относно това как гледа на дебата за бюджета, той каза, че служебният финансов министър Росица Велкова не е за този пост. „Тя говори за 2 млрд. лева лихви и 80 млрд. лева заеми. Тя е абсолютно некадърна за поста си и няма как да продължи да работи. Не знае как да отговори, мрънка пред депутатите. Тя просто трябваше да свърши една работа. Със служебния кабинет Радев движи нещата в държавата. Той управлява кризи и доста умело го прави в собствена полза“, добави Клисаров.
„ДПС и ГЕРБ в годините са си направили така законите, че манипулират изборите постоянно. Те имат и огромен финансов ресурс, за да манипулират изборите постоянно. Защо конгресът на БСП е февруари? Защото тогава може да има избори и не е нормално да се правят промени. Ако има избори, няма да има конгрес. Ето така Корнелия Нинова ще си запази поста. И още нещо, защото никой не повдига този въпрос. ДПС наистина ли е българска партия, или е етническа партия? Този въпрос е много неудобен и хората ги е страх да говорят за него, защото после имат проблеми със средите и кръговете на ДПС“, каза още той.

Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram