Йотова: Не съм оптимист за правителство, надявам се на папка със сериозен Министерски съвет

„Не съм оптимист, че ще има правителство. По-скоро смятам, че уважението, което дължахме на патриарх Неофит, накара тези дни политиците да бъдат по-смирени. Да избегнем политическите коментари. Има моменти в живота, в които просто трябва да сведем глава“, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от bTV.

„По отношение на правителството аз винаги съм казвала, че България има нужда от стабилно правителство. Бих била много доволна, ако получим папка със сериозен Министерски съвет, с отговорни хора – най-вече знаещи и грамотни, които ще работят за всички нас, а не за себе си“, каза още тя.

„Нека никога повече да няма „кървави писма“ за министри, чистки. Нека да видим какви са реалностите с бюджета, защото консултациите между политическите партии показаха, че очевидно това, което се представя публично като бюджетни параметри, не е истина. Много са тревожни тези факти и се надявам да дойдат с пълна папка“, посочи вицепрезидентът.

По думите ѝ не се говори за политика, нито за решения. Вместо това се говори за постове, за хора, за разпределения, за проценти и надскачане в досегашния кабинет.

„Всичко това говори за нестабилност и за съжаление тя е не само лош знак за нашите европейски партньори. Тя прави всички нас много несигурни“, смята Йотова.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram