За втори пореден ден протест на недоволни синдикати посрещна депутатите

За втори пореден ден КНСБ организира протест пред Народното събрание. Вчера синдикалистите, служители на Министерството на земеделието, агенцията за борба с градушките, Селскостопанска академия, Напоителни системи, както и кокошка протестър изразиха недоволството си заради ниските възнаграждения в административната структура. Днес към протеста се присъединиха пожарникари и служители на АПИ.

„Освен колеги от пожарната, днес има и колеги и от Агенция пътна инфраструктура (АПИ), които не спряха да протестират в последните 1-2 години, знаете, блокираха магистрали, какво ли не са правили, но не получиха ръст на доходите, не е компенсирана инфлацията. Сходен е проблемът и в много други агенции и министерства. Искаме да се вдигне бюджетът на АПИ и МВР“, изрази основните искания Любослав Костов от КНСБ.

20% увеличение на заплатите във въпросните бюджетни сектори. 170 милиона – толкова ще струва на бюджета да се удовлетворят тези искания.

„Ако това го сложите на везната на капиталовите разходи, на везната на дефицита, на везната на БВП, това е нищо и е въпрос на политическа воля да се случи“, категоричен бе синдикалистът.

Освен КНСБ, протестна шатра пред парламента са издигнали и от втория по големина синдикат – КТ „Подкрепа“. От двете синдикални организации са категорични, че ще продължат с протестите.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram