Денков: Правителството вече е предприело мерки, за да гарантира сигурността на страната

Трите основни институции трябва да започнат да работят в синхрон. Това заяви премиерът акад. Николай Денков след председателския съвет в Народното събрание по темата за сигурността на фона на конфликтите в Украйна и Израел.

„Този председателски съвет беше насочен изключително да информира народните представители каква е ситуацията, какви са рисковете и какви мерки е предприело правителството. Отново искам да подчертая, че трите основни институции трябва да работят в синхрон. Правителството вече е предприело мерки, за да гарантира сигурността на страната. Те са свързани както с охрана на ключовите обекти, които са рискови в този случай, така и на обектите с голямо струпване на хора – летища, пристанища, гари. Предприели сме и мерки, свързани с това какви рискове могат да се очакват в бъдеще. Един риск, който не може да се подценява е една бъдеща бежанска вълна“, подчерта Денков, цитиран от БНТ.
На въпрос смята ли за грешка, че присъства на свиканата от президента вчера среща за сигурността премиерът отговори.

„Аз смятам, че институциите трябва да започнат да работят заедно. Казах на политическите лидери, информирах ги вчера, че ще отида на консултативния съвет. Нещо повече, обърнах внимание, че съветът по сигурността към Министерския съвет всъщност включва представители на президентството. И отделно аз имам възможност да поканя както други представители на президентството, така и самият президент. Бих могъл да поканя и народни представители. Така че им казах, помислете, ако смятате че това е възможност, аз бих отправил такава покана в Министерски съвет“, обясни министър-председателят.

„Всякакви опити за създаване на някаква интрига нямат значение. Аз и госпожа Габриел, които представляваме правителството, бяхме на консултативния съвет при президента, така че не виждам никакъв проблем“, подчерта Денков.

Източник: Факти бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram