Гешев: Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици

Обвинител №1 и главният секретар на МВР ръководят спецакция в Пещера! До момента има 10 задържани. Подобни операции се провеждат в 24 областни града, а в рамките на седмицата ще бъдат проведени в 114 населени места


“Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история – как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, коментира главният прокурор Иван Гешев в Пещера.

По повод фейсбук атаките на Васил Божков, Гешев коментира, че всеки може да изгради защитната си стратегия и да говори каквото поиска.

„Кой е Божков? Поредният обвинаем от редица олигарси, както вие ги наричете, които се укриват от правосъдието! Така отговори главният прокурор Иван Гешев на журналистически въпрос, касаещ развитието на казуса с връщането на бизнесмена в страната.

„Връщането му не зависи от българските държава и прокуратура. Прокуратурата си е свършила работата, като е подала е съответните документи. Резултът зависи от ОАЕ. В държави извън ЕС решението е политическо на съответната държава“, заяви той.

Припомняме, че днес в Пещера се проведе спецакция срещу битовата престъност. На място бе и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той заяви, че за момента 10 души са задържани.

Спецакция за противодействие на битовата престъпност се провежда тази сутрин в Пещера. Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар Ивайло Иванов я ръководят от място, съобщи Нова телевизия. До момента са задържани 10 души. У тях са открити наркотици. Подобни операции се провеждат в 24 областни града, а в рамките на седмицата ще бъдат проведени в 114 населени места. Има образувани проверки за наркотици,оръжие, белези на предмети с културни ценности. 


“По-важното е да не се случват подобни престъпления. Целта ни с МВР е да покажем, че имаме желание да защитим хората. Сигурен съм, че докрая на годината ще има драстичен спад в битовата престъпност и обществото ще почувства, че е защитено”, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram