Врътнаха се! ”Българските патриоти” вече не щат ГЕРБ

”Българските патриоти” не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ, тъй като 4-те години в коалиция са нанесли тежка репутационна вреда на ВМРО. Така водачът на листата на ВМРО в Пловдив Александър Сиди се извъртя относно подкрепата на коалицията към ГЕРБ. Както вече е известно те бяха рамо до рамо 4 години до партията на Бойко Борисов и плътно я следваха.

Според Сиди  прогнозният резултат за коалицията е между 5 и 7% от гласовете.  

Той коментира, че ВМРО е работило за самостоятелно участие и едва около 10 000 гласа не са стигнали на партията да влезе в 45-то НС. „Това не доведе до решаването на големия въпрос с либералната пропаганда, на която сме свидетели сега“, подчерта той и допълни:

„Това, което ни мотивира да се обединим с НФСБ и ВОЛЯ за участие в 46-то НС, е самото 45-то НС. За 9-те си работни дни 45-ият парламент успя да натвори големи глупости. От реваншизъм и омраза махнаха хората на ВМРО от изборните секции и отвориха възможността в Турция да се правят много секции“. Александър Сиди подчерта, че няма конкретно няма квотно разпределение на гласовете в листите, а преференциите могат да ги пренаредят.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram