БСП и ДБ получиха 9 областни управители

Нови областни управители са били назначени в девет области на днешното правителствено заседание. Те са от БСП и „Демократична България“, обяви след заседанието говорителят на Министерския съвет Лена Бориславова.

С нови областни управители са Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково.

Губернаторите на Пловдив-област, Хасково, Велико Търново и Видин са назначения на ДБ, а тези на Бургас, Благоевград, Смолян, Добрич, Пловдив и София-област – на БСП.

През следващите дни и останалите области ще имат нови губернатори. Те ще са от квотите на „Продължаваме промяната“ и ИТН.

За областен управител на Пловдив-област е назначен Йордан Иванов. Той е юрист и досегашен заместник-председател на Общинския съвет в Пловдив. Иванов е сред големите поддръжници на провеждането на реформа в общинската администрация, води битки срещу презастрояването и непрозрачното и неефективно харчене на парите на пловдивчани. Успява да спечели и съдебното дело срещу бившия кмет на града Иван Тотев заради отказа му да предостави информация за неработещия транспортен проект на Пловдив. В рамките на коалицията „Демократична България“ ръководи екипа за политики в ресор „Децентрализация и регионално развитие“ от 2018 г. 

Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Тя е магистър по Европейска икономика и управление на администрацията. Председател и създател е на фонд „Ин витро“ в Димитровград. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Участва активно в кампаниите „Гласувай без граници“ и „Искам да гласувам“, подкрепящи въвеждането на електронно гласуване и улесняването на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически процес в България.

Людмила Илиева поема поста във Велико Търново. Тя е юрист, с над двадесетгодишна практика в областта на гражданското право. Илиева е втори мандат общински съветник в Горна Оряховица, а в периода 2015 г. – 2019 г. е заемала и поста заместник-председател на Общинския съвет. 

За областен управител на Видин е назначен Любен Иванов. Той e адвокат към Адвокатска колегия – Видин, а от 2015 г. е общински съветник в местния парламент.

offnews.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “БСП и ДБ получиха 9 областни управители

  1. ДБ пак наместиха няколко некадърника на държавна хранилка …

Comments are closed.