Боян Чуков: Обединяването на военно с външно разузнаване е поредна крачка към закриване на държавата

Геополитическият анализатор Боян Чуков коментира в своя ФБ профил новината за обединяването на военното с външното разузнаване. По думите му, това ще е поредната крачка към закриването на държавата ни.

Ето и целия му пост:

„Обединяването на военното разузнаване със сегашното външно е поредната крачка към закриването на българската държава.

Специалните служби са най-чуствителната част от държавата, от националната сигурност.

Посочването на Германия като пример за една обединена разузнавателна служба е ярък пример за професионална неграмотност в областта на специалите служби.

Всяка държава изгражда своите разузнавателни служби за много дълъг период от време. Това са десетилетия, векове. Всяка страна си има своя национална специфика в изграждането на своите разузнавателни служби.

Даването на „подходящи“ примери за нашата вечна конюнктура с чужди държави е политически нечистоплътно. След промените БКП целенасочено разби българските специални служби.

Последните 30-на години българското разузнаване се разбива целенасочено от управляващите и му се пречи да се развива кадрово.

Естествено, в публичното пространство виреят множество „полезни идиоти“, които оказват неуморно съдействие за разрухата със своите малоумни разсъждения. Разузнавателните служби не могат да бъдат поле за вътрешнопартийни боричкания. Професионалистите в България се броят на пръсти и не трябва да се партизират. Разузнавателните обекти на военното и външното разузнаване не са едни и същи.“

Източник: Критично бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram