Борисов призна за изнудване: Петков ми каза, че ако не бъде избран Терзиев, ще падне правителството

ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с БСП и „Възраждане“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„В последните седмици видяхме новата алтернатива на ПП-ДБ – „Възраждане“ и БСП. Искам да напомня на Петков, че беше петък и той ми каза, че ако не бъде избран Терзиев ще падне правителството, тогава аз от Самоков призовах ГЕРБ и благодарение на тези гласове правителството остана. Аз казах: „Гласувайте за кандидата на правителството“. Уж прокремълски и пропутински, а с тези партии преговарят за мнозинство.

ПП-ДБ ще платят цената горчиво, ако направят коалиция в София с тези партии – „Възраждане“ и БСП. Ние сме твърда опозиция в София, защото те така поискаха“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че утре ще постави този въпрос пред европейските посланици, с които има среща.

Бюджетът в този му вид няма да го подкрепим. Финансовият министър Асен Василев да си го преправи преди първото четене, за да не се налага да гласуваме против, добави Борисов.

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи вота на недоверие срещу правителството, увери Борисов.

„Не може да има изненади при гласуването на вота на недоверие, защото този вот е свързан с сферата на отбраната, където в последните 10 години сме направили толкова много за превъоръжаването на българската армия, така че е абсолютно безсмислен“, каза той.

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи бюджета в този му вид, заяви още Борисов и прикани финансовият министър да преработи проекта преди първото четене, за да не се налага ГЕРБ да гласува „против“.

„Има какво да се направи – и за инфраструктурните проекти, и за общините. За всички общини трябва да се намери механизъм да бъдат подпомогнати. Така че разговорът не е дали искаме да се даде само на нашите общини, или на ДПС, или на тях, а да се вкара в бюджета за всички общини, така че хората по региони да бъдат доволни.

ПП-ДБ, „Възраждане“ и БСП изведнъж си късат ризите, че чак до март трябва да стои дерогацията. Дълговата криза е факт вече. Трябва да имаме бюджет, който да пази от дълговата спирала. Ние ще подкрепяме само неща, които смятаме за правилни“, подчерта още Борисов.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram