Алибегов и туристическия бранш ревнаха срещу МЗ. Искат оставката на Кацаров

Туристическият бизнес се жалват до президента и настояват държавния глава да поиска оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. От бранша обвиняват кабинета в “геноцид”, популизъм и псевдо борба с епидемията. “Пак се бием с брашно срещу вятърни мелници”, посочва бизнеса.

Повод за острата позиция на Конфедерацията на Българския туристически бизнес е обявеното намерение за затягане на противоепидемичните мерки в столицата. Призивът за оставката на Кацаров е подкрепен и от Сдружението на заведенията в България. 

Според браншовите организация изказването на шефа на Столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев е “убийство на туризма” и то напълно официално. Браншът е категоричен – обявените по средата на лятото мерки са само имитация. 

„Сякаш напук ръководството на служебното здравно министерство се готви да затвори огромна част от българския туризъм и стартира от София чрез подопечното й СРЗИ. За съжаление, намеренията им не са да спрат до тук.“

От КБТБ посочват и че до момента няма никакви мерки в подкрепа на бизнесите, които държавата смело се готви да затрие. Самият „регионален принцип“ на взимане на решенията за мерки означава и че никой няма намерение да предприема такива мерки.

„Уважаеми господин президент, Ставате съучастник в убийството на българския туризъм. Това, което се случва е грозно и е лишено от всякаква логика. Това е дискриминация в най-директния й вид. Това е геноцид не само над работодателите и трудещите се в българския туристически сектор, но и срещу всички млади българи.“

КБТБ настояват за отстраняване от поста на министър Стойчо Кацаров, тъй като според браншовите организации „той използва всяка останала му в министерството минута за разправа с българския малък и среден бизнес“.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram