Музикална „Академия Роза“ събра най-добрите ученици, предстоят безплатни концерти в Шипка и Казанлък

15 млади дарования, талантливи деца от различни краища на България са част от първата за страната Музикална академия за класическа музика „Академия Роза“. На 9 август започна тяхното вълнуващо лято в Розовата долина, с първи репетиции в специално подготвената зала в двора на дестилерия „Terra Roza“ край Шипка. Талантите – възпитаници на музикални училища, ще продължат своето обучение през седмицата в невероятна атмосфера, тъй като с тях работи един от най-известните у нас и по света диригенти Маестро Максим Ешкенази.

Между гастролите в Америка и Европа откриваме го в Розовата долина, специално за амбициозния проект „Академия Роза“ на Пламен Николов – генерален директор на „Есетере България“ (дестилерия за етерични масла на dōTERRA в град Добрич) и „Terra Roza“. Желанието му е да превърне това събитие в ежегодна сцена за изява на млади хора, посветили таланта си на класическата музика.

Невероятната атмосфера на „Академия Роза“ ще усетим още тази неделя, 15 август, в празничния концерт на откритата сцена в град Шипка, с начален час 20:00 ч. От 22:00 часа предстои Церемония по награждаване на трима от най-добре изявилите се участници по време на Академия Роза’21 г., с връчване и на Голямата награда за изключителни постижения: „Елвира Андреуци“ – символ на една голяма любов и едно сърце, останало завинаги в България.

На 16 август младите таланти на България и Маестро Ешкенази гостуват в Казанлък с втори безплатен концерт на сцената в парк „Тюлбе“ до Тракийската гробница (20:00 часа). Долината на розите ще се изпълни с духа на Моцарт и Дворжак, а казанлъчани ще имат възможност да се насладят на изключителния талант на участниците в първото издание на лятна школа „Академия Роза“.

Освен вълнуващи преживявания покрай обучението си, младите музиканти ще запомнят седемдневния си престой тук и с опознаването на историческите и културни забележителности на региона. Ще се повозят и с лодка във водите на язовир „Копринка“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram