Четиридневният театрален фестивал на НЧ „Искра-1860“ в Казанлък стартира от 26 април – Видео

В Световния ден на театъра организаторите на втория фестивал на детско-юношеското театрално изкуство „Театрални искри“ обявиха подробности за неговото провеждане и участници. Тази година интересът към събитието, подкрепено от Община Казанлък, Фондация“ Васил Самарски“, Общински театър „Любомир Кабакчиев“ и спонсори, е още по-голям, обяви председателят на читалището Теодора Иванова. Заради многото участници са предвидени четири фестивални дни – от 26 април до 29 април, като в последния ден е награждаването на отличените във фестивала от 18:00ч. До участие са допуснати 20 постановки на школи и театрални студии от 14 български града. 250 млади театрали ще посрещне Казанлък в края на април във второто издание на „Театрални искри“. Откриването е поверено на театрално студио при ОУ „Мати Болгария“, което ще представи постановката „По заповед на щуката“ от 13:45 ч. в петъчния ден, веднага след официалната част.

Лъчезар Йорданов е основен организатор и директор на събитието. Фондация „Лъчезар Цоцорков“ ще ни подкрепи в нашето начинание, обяви Йорданов, който е неизменна част от Младежката театрална студия при НЧ „Искра-1905“. Тази година организаторите на фестивала предстои да връчат и награда в памет на дългогодишния й ръководител Мая Стоянова.

Всички постановки в салона на НЧ „Искра-1860“ са с вход свободен. Преди самия фестивал ще бъде обявен и съставът на журито, което ще оценява спектаклите. Закриването е на 29 април от 18:00 ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram