Честит професионален празник – 21 януари, Ден на родилната помощ!

Управителят на казанлъшката МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова-Владкова и целият колектив на лечебното заведения поздравиха с Деня на родилната помощ – 21 януари, своите колеги от Акушеро-гинеологичното отделение. По стар български обичай днес отбелязваме Бабинден. Отдаваме почит на хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България – специалистите, които помагат за появата на новия живот.

Д-р Кети Маналова-Владкова

„На този ден всички изказваме своето уважение към Вас – хора даващи живот! На вашия опит и на отговорното отношение разчита всеки родител в моментите, когато очаква появата на своето дете. Пожелавам Ви да бъдете все така отдадени на благородната си мисия да дарявате живот и щастие. Бъдете здрави, щастливи и успешни!“. Това се казва в поздравителния адрес до акушер-гинеколозите и специалистите по здравни грижи по случай професионалния им празник.

Днес са дарени още две спални легла за родилките, в резултат на благотворителна кампания, подета от казанлъчани. Близо 7 хиляди лева са били вложени в закупуването на кошарите за бебетата. Още четири легла за родилките ще бъдат доставени след финала на кампанията.

Д-р Кети Маналова-Владкова изразява благодарност за набраните средства и закупуването на новите кошари и легла. Родилното отделение при казанлъшката болница бе изцяло обновено с възможност за индивидуални стаи за майките, благодарение на общите усилия. Първоначално бяха доставени 15 нови легла от „Мисия подари добро“ на казанлъчани.
Управителят на местната болница благодари на всички екипи на родилно отделение, които са се включили и при лекуване на пациенти по време на ковид епидемията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram