Фондация с щедро дарение за „Дневния център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“

В присъствието на кмета на община Казанлък Галина Стоянова представители на фондация SMURFIT KAPPA връчиха чек на стойност от 38 600 лева на „Дневния център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“. Дарението прие управителят Евелина Костова. Средствата ще бъдат вложени в закупуване на транспортно средство, което ще обслужва потребителите на центъра. От името на община Казанлък кметът Стоянова връчи на дарители картина, закупена от изложбата „Женското начало“, както и книгата „Нашиятъ Казанлъкъ“.

Дневният център предлага социални услуги за лица с различни форми на деменция, като са създадени условия за цялостна грижа за тях през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, обучителни и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време. 

Социалната услуга „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“ в град Казанлък се разкрива в рамките на проект № BG05M9OP001-2.090-0017 „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – предоставяне на новите услуги“ в община Казанлък, изпълняван от Община Казанлък и финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

Социалните услуги в помощ на хората с деменция и подкрепящи семействата им ще продължи и през 2023 г, като от 1 май ще заработи новата услуга „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ като държавно делегирана дейност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram