Таня от Шипка с отворено писмо за отговора на Община Казанлък

Таня Низамова, чийто случай с репатриран автомобил получи популярност чрез социалните медии, изпрати до редакцията ни отговор на Община Казанлък във връзка с изявление по нейната жалба. „Имам подготвени жалби до Комисията за защита правата на човека и Български Хелзински Комитет. Надявам се да постигнем споразумение и мирно и спокойно да живеем в красивия ни град Казанлък!“, заявява Низамова. Публикуваме текста без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО относно отговор на Община Казанлък

от Таня Петкова Низамова

До Кмета на Град Казанлък,
До Общински съвет
До Комисията по транспорта

Господа Общински съветници, тъй като съм обвинена в спекулации и реална вина и съм нарушила наредба No. 4, въпроса ми е с чия наредба са разположени из целия град знак B – 27 и Репатриране с Паяк? Обществеността иска да знае това. Наредбата не отменя закона за достъп на хора с увреждания до обществени институции.

Отвличайки вниманието на обществото с моята вина не видях никъде в отговора Ви най-важния въпрос, съдържащ се в жалбата.
Ще има ли маркировка за хора с увреждания пред някоя от банките в Централната част на града съобразена с закона за движение по пътищата?
Ще има ли маркировка пред Централна поща в съседство на която се намира Аптека Апостолов 3 – посока изток – запад?
Ще има ли маркировка пред аптека Марешки посока Запад – Изток.?
Ще има ли маркировка пред аптека Апостолов 1 – Изток, както и пред други аптеки на територията, където е възможна маркировка.

Като внасям предложение и за Рехабилитационните центрове на територията на града, чиито местонахождения позволява да има такава.
Не допустимо е да стигнеш до дадена аптека с автомобил да си купиш лекарства и когато излезеш автомобила да е репатриран. Уверихме се, че инвалидния талон и включените авариини светлини, нямат никакво значение при липса на маркировка.
Господа общински съветници, аз съм нарушила знак B27, а Вие с наредба която не споменавате коя е сте нарушили гражданските права на много хора. Защото „Наредба No. 4“ се отнася за спиране, престой и паркиране на ППС на Територията на Община Казанлък.

Очаквам вашия конкретен отговор, очаквам и лична среща с г-жа Галина Стоянова.

Надявам се наредбите Ви да бъдат обсъдени отново и гражданите удовлетворени. Имам подготвени жалби, до Комисия за защита правата на човека и Български Хелзински Комитет. Надявам се да постигнем споразумение и мирно и спокойно да живеем в красивия ни Град Казанлък!

Граждани на Казанлък внасяйте предложения, които е възможно да съм пропуснала, тъй като акцентирам повече към централната част на града.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!!!

Свързана новина:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *