Такситата вдигат цените и в Казанлък

С близо 30 стотинки се очаква да поскъпнат таксиметровите услуги в Казанлък през следващите месеци. Досега казанлъчани се возеха между 0,80лв./км – 0,90лв./км дневна тарифа и 0,90лв./км – 0,95лв./км нощна тарифа. Новите цени се очаква да минат 1 лев, като дневната тарифа ще бъде в диапазона между 0,99 лв./км и 1,09 лв./км, а нощната от 1,09 лв./км до – 1,19 лв./км. За престой пътниците ще заплащат по 30 стотинки на минута.

Решението за новите цени в Казанлък се очаква да бъде взето на сесията на общинския съвет, която ще се проведе идния вторник. Причината е в промяна на Наредба 34 от Закона за автомобилните превози, която се отнася за таксиметровия превоз на пътници. Според промените, кметовете на общини са задължени да предоставят за утвърждаване на Общинския съвет промени в минималните и максималните цени за таксиметров превоз на пътници на територията на съответната община.

Според община Казанлък с „промените в цените на таксиметровите услуги ще се постигне баланс в интересите на потребителите и превозвачите“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram