„Паяка“ умря. Да живеят новите два

За поне месец от идния понеделник казанлъчани ще си отдъхнат от „паяка“, който от края на миналата седмица е с прекратен договор. Щурмовакът на неправилно паркиралите шофьори започна да шета по казанлъшките улици на 6 април миналата година след спечелена обществена поръчка, според чиито условия той трябваше да изпълнява прочистването на пътните артерии от нарушители в срок от 12 месеца или до достигане на стойност 69 000 лв. инкасо в полза на община Казанлък.

Репатраторът е осигурил въпросната сума в авоарите на общината, с което се преустановява дейността му след коледната му ваканция, дала глътка въздух за паркиращите казанлъчани, коментираха за Пресс ТВ източници от Общинския съвет.

Община Казанлък, обаче, съвсем не се е отказала от наказателната си политика срещу смутителите на уличното движение, нещо повече – готви нов търг, но вече за два „паяка“, довериха за Пресс ТВ общински съветници.

Още миналата година властта раздели града на две зони и тогава започна подготовката по драстичното увеличаване на периметъра за действие на репатратора. Според отлично осведомени той ще започне да вдига коли и в кварталите на града, ако са в нарушение на общинските наредби.

Казанлъшкият „паяк“ има национална и печално  известна слава със серията от гафове през годините, откакто се подвизава в града – вдигна автомобил с дете вътре, друг със запален двигател, а преди година и половина, само няколко седмици след старта на активността му, неизвестни и досега му драснаха клечката и той изгоря като факла.   

Реципрочно на атаките на „паяка“ растеше и изобретателността на казанлъчани, които му се съпротивляваха. Две жени застанаха пред него и не му позволиха да отнесе колите им, а трета дори се качи отгоре му със сочни епитети като протест срещу вдигането на автомобила й.

На снимката: В края на август 2021 г. казанлъчанка застана пред „паяка“ и не му позволи да откара колата й

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram