На 1 ноември ИТН и „Възраждане“ заявиха подкрепа на балотажа за д-р Колев, №1 в бюлетината (видео)

„Благодаря на гражданите на общината, които миналата неделя излязоха да гласуват, независимо кой кандидат са подкрепили. Трябва да уважаваме вота на хората – това е пряката демокрация“, заяви д-р Иван Колев, кандидат за кмет на Община Казанлък, който се явява и на балотажа на 5 ноември отново с №1 в бюлетината.

Три дни преди втория тур на Местни избори 2023 д-р Колев получи официално подкрепата на ПП „Има такъв народ“ /ИТН/ и ПП „Възраждане“.

Подкрепата за кандидата с №1 бе заявена на нарочна пресконференция в БТА точно на 1 ноември от председателите на двете партии – Живка Железова на ИТН и Димитър Пашев от „Възраждане“. За водени разговори между д-р Колев и тези партии след окончателните резултати на първия тур, съобщи самият той, като уточни, че са преминали с лекота.

„Декларирам, че получавам подкрепата абсолютно безусловно от „Има такъв народ“ и „Възраждане“. Разговорите ни бяха поставени на принципна основа: дали да променяме начина на управление на града или да остане същия. Искам да помоля хората от нашата община в неделя да излязат пред урните, защото само и единствено те могат да променят начина на управление на общината“, посочи д-р Колев.

Димитър Пашев, председател на ПП „Възраждане“ апелира: „Призовавам симпатизантите и съмишлениците на „Възраждане“ да гласуват за д-р Колев. И не само това, а и да бъдат активни, защото успехът за действителната промяна на модела, за която ние всички се борим, зависи до голяма степен от това колко хора ще успеем да мобилизираме да бъдат активни и да излязат да гласуват. Тези, които не излязоха, може би са били отчаяни, че не може да бъде променен моделът на управление на ГЕРБ, но виждаме, че това е възможно. И при тази консолидация, която се получава днес, имаме огромен шанс да победим и ние от „Възраждане“ като политическа организация, ще направим всичко по силите си да активираме колкото може повече хора да гласуват за д-р Колев“.  

От своя страна местният председател на ИТН Живка Железова бе категорична: „Днес е знаков ден – 1 ноември. Толкова емблематична дата. И днес е моментът да споменем, че демократичният принцип е властта да се сменя. Свидетели сме, че през последните 12 години управлението, което ни бе предложено, бе еднолично. Общинският съвет, като орган на местното самоуправление, бе с иззети функции от кмета. Той се превърна в един фиктивен орган, който само да узаконява решенията на определен кръг от хора и частните им интереси. Нека да променим този модел. Ние, от ПП “Има такъв народ“, заставаме безусловно зад кандидатурата на д-р Иван Колев като претендент за кметския пост на Община Казанлък и призоваваме гражданите да отидат до урните в неделя, за да дадат своя глас на справедливия модел, не на едноличното управление“.

„Съдбовен избор за жителите на Община Казанлък“ е балотажът на 5 ноември, според председателя на БСП в общината Пламен Караджов.

В неделя на 5 ноември д-р Иван Колев, №1 в бюлетината, ще се яви на втория тур на местния вот срещу досегашния кмет на общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram