Протести в културата и от връх Шипка

В Деня на народните будители от връх Шипка пред Паметника на свободата екипът на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ се присъедини към протеста на колегите си от страната.

„Настояваме за по-добро финансиране за културните институти и за опазването на културното наследство, както и за достойни възнаграждения на работещите в сектора.

В културните институти работят високообразовани професионалисти, които получават обидно ниско възнаграждение за труда си, а принадената стойност на продукта, който създават, макар да не се вижда, ни крепи като нация! Подкрепете ни и вие! Защото другото е духовна нищета и разпад!

Организатор на протеста е Федерация „Култура“ към КТ „Подкрепа“. Благодарим на колегите от КНСБ и на ръководството на музея, които се присъединиха към нас! Благодарим и на групата учители от Бургаска област, които по това време бяха на посещение в Паметника на свободата и пожелаха да ни подкрепят!“, написаха от НПМ „Шипка-Бузлуджа“, чиито музейни работници също се „разбунтуваха“ срещу унизително ниските си възнаграждения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram