Кметицата залости Галерията за научна конференция на БСП

Разгневен Христо Генев, Директор на Художествена галерия-Казанлък публикува писмото си до кметицата на Казанлък във фейсбук.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Изх. № 29/02.08.2021

ДО ГАЛИНА СТОЯНОВА

КМЕТ НА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Госпожо Кмет,

На 28.07.2021 г. от ръководството на БСП-Казанлък заявиха желание за провеждане в залите на Художествена галерия – Казанлък (31.07.2021 г.) на Научна конференция „130 години настояще и перспективи на лявата идея”, организирана от Национален политически институт „Димитър Благоев” и Фондация „Дума”. За участие в конференцията бяха поканени политолози, социолози, историци, медии и народни представители в 45-то и 46-то Народно събрание. Представиха ми писмо (прилагам копие) от Фондация „Дума” подписано от управителя Вяра Емилова. След като договорихме условията (зала, брой места, озвучаване, заплащане) организаторите обявиха събитието в интернет пространството. В резултат на което тутакси получих Вашето тревожно застрашително писмо с номер 45-04-5 от 28.07.2021 г. с предупреждение, че нарушавам закона и последиците са изключително за мен.

Научавайки за Вашето писмо организаторите оттеглиха заявката си „за да ме предпазят от административен произвол”. Прави им чест, макар да нямаше нужда.

Госпожо Кмет, винаги съм носил отговорност за действията си, в някои случаи дори за Ваши действия. Явно Ви е трудничко да направите разлика между партийно събрание и научна конференция, между пропаганда и наука. Вече повече от 30 години България не е тоталитарна държава. Политическата система в Република България е многопартийна, парламентарна демокрация с плурализъм (множественост) на политически доктрини. Сигурно Ви е трудно да го приемете, но Вашата партия не е единствен политически субект в страната ни. За тези принципи мнозина достойни българи заложиха главите си – някои от тях ги загубиха!

Госпожо Кмет, не приемам диктаторски методи на управление!!! Вие с гордост твърдите, че сте минала през „демокрацията на тенджерите и тиганите”. Други минахме през месомелачката Държавна сигурност и следствените арести на Главно следствено управление.

Госпожо Кмет, МЕН НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ СТРАХУВАТЕ!!! Аз съм готов за цената. Имам страх само от ЕДИН! Искрено се надявам НЕГОВОТО възмездие да Ви отмине!!!Бъдете здрава!

Христо Генев

Директор на Художествена галерия-Казанлък

СВЪРЗАНА НОВИНА:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Кметицата залости Галерията за научна конференция на БСП

  1. А бе, пич, ти, който ми се правиш и на писател дори, как не проумя болестната си зависимост, открита още преди десетилетия.
    Това го наричат обсесия и по най-прост, джебелски начин ще ти го кажа. Това е една постоянна натрапчива тревожност, свързана с с някаква идея-фикс, нежелано чувство или емоция и често е придружена със симптоми на тревога и безпокойство.
    А за фиксацията и фикс-идеите прочети нещо и от Зигмунд Фройд, който още през 1905 се опита да обозначи упоритостта на някои анахронични сексуални особености .
    Фройд нарича фиксация на влечение факта, че влечението се забавя на определена фаза от психосексуалното развитие . Например, дете, на което са давали да суче след нормалните граници, трудно ще надмине оралния стадий, който му е бил приятен . Той го изоставя със съжаление и всеки път, когато претърпи неуспех, несъзнавано се стреми да пре¬създаде въображаемо миналите условия, към които изпитва носталгия .
    За другото ти си знаеш…

Comments are closed.