Каракачанка разкъса куче и нахапа зверски стопанката му

47-годишна жена от  Павел баня е нахапана от агресивно куче докато разхождала своите домашни любимци. Едно от кученцата й е издъхнало на място.

Жената е с рани от ухапванията. Предстои й лечение. Ивелина е излязла на разходка, която започва на метри от последните къщи в Павел баня. От постройка в селскостопански масив излиза агресивно куче, порода каракачанска овчарка. Животното й се се нахвърля и я събаря на земята.  

“Това е куче пазач, което си опазва територията и може да нападне всеки, който минава от тук”, разказва съпругът на Ивелина. 

Пострадалата е хапана по бедрото и под мишницата, докато е държала двете си кучета в ръце. „След като ме пусна захапа малкото ми кученце, което беше в дясната ми ръка и започна да го дърпа”, разказва жената.

Каракачанката умъртвява 3-годишния Джери пред очите на Ивелина, а тя се отървава с четири шева по крака и нахапвания в подмишницата и цялото тяло.

“А представете си, че в ръката си държах не кучета, а 2-3-годишното си дете. Или пък, ако на мое място беше 13-годишният ми син да развежда кучетата. Какъв щеше да е изходът от цялата тази ситуация”, пита пострадалата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram