Казанлък избира своята Царица Роза 2023 на 19 май – Видео

С конкурса стартират празничните прояви за отбелязване на юбилейния 120-и Празник на розата в Казанлък, като кулминационните дни тази година са на 2, 3 и 4 юни. Това са най-вълнуващите празнични дни от програмата, когато се провеждат традиционните събития като Коронясване на Царица Роза и пъстрото карнавално шествие.

Конкурсът по избирането на тазгодишната Царица Роза ще се състои на 19 май в ДК „Арсенал“, но преди началото му, организаторите ще предоставят възможност на гражданите и журито да се запознаят с кандидатките за короната, като те ще имат своето първо представяне в по свободен разговор – среща във фоайето на Дома на културата „Арсенал“. Вторият нов момент в провеждането на традиционния за града на розите конкурс е след финала му. Новоизбраната Царица Роза ще бъде представена на сцена в центъра на града, където купонът ще продължи с латино шоуто на Памбос Агапиу и неговата трупа. Конкурсът и съпътстващите прояви ще бъдат излъчвани на видео екрани из целия град. Целта е повече публичност на самия конкурс и възможността той да стигне до още по-голяма зрителска аудитория.

Царица Роза и нейните подгласнички ще бъдат облечени за юбилейното издание на празника от известният дизайнер Жени Живкова, разказа кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram