Зимна обстановка и в община Казанлък: Автомобили в преспи, труднопроходими и затворени пътища – СНИМКИ и ВИДЕО

За закъсали автомобили между селата Хаджидимитрово и Шейново съобщава наш репортер. Затворени за движение са пътищата между град Шипка и село Шейново, между Казанлък – местността Светицата и Шипка, както и Бузлуджа – Казанлък.

Пътят между село Дунавци и град Шипка също не е проходим, съобщават от ОД на МВР-Стара Загора, както и участъците между Крън и Шипка и между Крън и с. Шейново. Забранява се движението на МПС от и към Бузлуджа и хотелите и хижите в района. Тук снеговалежът е силен, с много сериозни пориви на вятъра, на места навявания до метър и температурата на въздуха – 8 градуса.

Пътната обстановка в района остава тежка, а снегорини се налага да минават многократно, за да почистват пътните платна за движение. По-рано тази сутрин екипи на пътноподдържащата фирма се наложи да отстраняват паднали дървета от пътищата. Оказана е помощ и на бедстващо семейство с дете, попаднало с автомобила си в снежния капан между село Дунавци и град Шипка. Сигналът за бедстващите хора е получен към 5 часа тази сутрин.

Без електричество са множество населени села в област Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram