Не пътувайте северно от Казанлък, ако не е наложително!

КАЗАНЛЪК Е С ПОЧИСТЕНИ ОТ СНЕГА УЛИЦИ, ПРЕДОТВРАТЕНО Е ОБЛЕДЯВАНЕ

Северните от Казанлък села осъмват със силен вятър и снегонавявания, има прекъсвания на електричеството в много населени места. От EVN работят поетапно.

Затворени за движение са пътищата между град Шипка и село Шейново, между Казанлък – местността Светицата и Шипка, както и Бузлуджа – Казанлък. Призоваваме хората, които са по хижите да не предприемат пътуване преди да минат снегорините, за да почистят пътя! Не пътувайте към Бузлуджа преди пътят да е почистен!

По пътя между селата Хаджидимитрово – Шейново – Ясеново се работи по разчистване на пътя и предотвратяване на обледяването, но силният северен вятър препядства и бави работата. Пътят между град Крън и село Хаджидимитрово е проходим при зимни условия, но усилията за почистване на снега продължават.

Ако не е наложително – не пътувайте от посочените селища, за да може снегопочистващите машини да преминат и да почистят снега и да осигурят достъп до медицинска помощ и храна!

През изминалата нощ всички улици в Казанлък са почистени от падналия сняг. Предотвратено е обледяване.

Призоваваме шофьорите да паркират само на обозначени за целта места, за да не препядстват работата на машините по снегопочистване!

Шофирайте с подходящи гуми за зимни условия и повишено внимание!

След справяне със зимната обстановка по пътищата на населените места ще се премине към почистване на пътя към Бузлуджа.

Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram