Живка Железова, ИТН: Въпреки, че два пъти е назначаван управител в „Индустриална зона – Казанлък“ ЕООД, не е направено нищо

През 202З нищо не е направено, за да има Казанлък своя индустриална зона, твърди общинският съветник от „Има такъв народ“ Живка Железова. В свое изказване на последното за миналата година заседание на Общинския съвет на Казанлък, Железова разкри, че „Индустриална зона – Казанлък“ ЕООД не влиза в Националния индустриален парк, няма я в електронните регистри, въпреки че два пъти е назначаван управител.

„Община Казанлък е закупила и апортирала в капитала на търговското си дружество 68 дка. Ангажиментът, който има, обаче, е 300 дка. В писмо, което съм пуснала още през август месец 2023 г. до Община Казанлък ми беше отговорено, че в момента се прави всичко възможно да станат 100 дка. Това не е достатъчно, защото 232 декара са необходими, за да достигне ангажимента на Индустриална зона“, коментира Живка Железова.

Тя заяви още, че в отговор на своето питане е получила информация какво предстои да бъде направено през 2023 и 2024 г. в Индустриалната зона, а именно: подготовка и извършване на всички процедури за обявяване на обществена поръчка за инфраструктура, визуализация на бъдещата зона и рекламирането ѝ, обсъждане и одобряване на стратегия за разширяване на зоната, създаване на обучителен център. Това не е направено към момента, констатира Железова.

„На мой въпрос „Има ли заинтересува инвеститори?“, ми се отговаря следното: „Поради конкурентната среда, в която се развиваме, не мога да посоча имената на фирмите“, разкри още Железова.

По нейно предложение общинските съветници отложиха сформирането на комисия за избор на нов управител на „Индустриална зона – Казанлък“ ЕООД, тъй като сегашният Светослав Колев е подал заявление за напускане. Старейшините назначиха за временно управляващ общинското дружество до избирането на нов Севим Юмерова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram