Д-р Колев, №1: Заедно да решаваме проблемите. Те са едни и същи за всички ни

Д-р Иван Колев се явява с №1 в бюлетината на балотажа за кмет на Община Казанлък тази неделя на 5 ноември, подкрепен от „Възраждане“ и „Има такъв народ“, както и от БСП, която издигна кандидатурата му на Местни избори 2023. 58-годишният хирург постигна 29% доверие от гласувалите на първи тур хора.

За житейското му верую да гради пътища между хората и как то се проектира върху политическите му възгледи и като кмет-визионер за бъдещето на Казанлък и общината, чуйте интервюто на д-р Колев за Радио Стара Загора:

„Резултатът ми от първия тур на Местни избори 2023 е добър на фона на цялата обстановка. Усилията ни сега преди втория тур най-много са насочени към повишаване на избирателната активност. Хората не излязоха да гласуват, големият брой невалидни бюлетини е притеснителен. На балотажа бюлетината е доста опростена, така че се надявам повече хора да излязат да гласуват и, естествено, да гласуват за мен“, споделя д-р Колев, №1 в бюлетината и на балотажа пред Мила Маринова в ефира на Радио Стара Загора.

На въпрос на водещата дали би приел покана за разговор за бъдещето на Казанлък и общината от Галина Стоянова, с която са опоненти на втория тур на местния вот, д-р Колев заяви:

„Не ми е детската мечта да бъда кмет – много пъти го казвам. Имам много сериозни идеи за развитието на Казанлък  и за мен е абсолютно безпроблемно да разговарям с госпожа Стоянова. Трябва доста по-разумно да мислим и да махнем тясната партийност. В политиката партийността трябва да играе минимална роля“.

По темата с ниската избирателна активност на първия тур, д-р Колев коментира: „Хората десетки пъти са лъгани с обещания. Много от хората знаят, че аз съм безпартиен, издигнат от Коалиция „БСП за България“, и съм непартиен кандидат. За мен политическите сили трябва да спрат с дребните си сметки и да започнат да работят за хората. Защото отново сме свидетели на ниска избирателна активност, което идва да рече, че хората наистина са разочаровани. Другият голям проблем са невалидните бюлетини. При мои съвсем бегли изчислени, при 32% избирателна активност, имаме 15-20% невалидни бюлетини. Това е абсурдна история. Смятам, че най-важното е когато кажеш нещо на хората да не го казваш само преди избори, макар че Бисмарк е казал, че най-много се лъже преди избори, след лов и по време на война. Всички ние започваме да осъзнаваме, че имаме въпиеща нужда, първо, това, което обещаваме да е изпълнимо. Трийсет и отгоре години след т.нар. промени, и те още малко и ще станат като онези 45 години. Бях 25-годишен, когато се случиха промените, оттогава чакам, сега съм на 58, чакам още промените. Не че не се променихме, но не виждам България да е станала по-добра“.

Относно плана на д-р Колев да създаде форум „Мечтите се сбъдват в Казанлък“, където да се събират с идеите си креативните хора на общината, и другият план – нощно измиване на улиците, кандидатът за кмет уточни: „Мисля, че каквото и да се случи на балотажа, ние трябва да продължим тези мои идеи, защото имам притеснението, че креативните хора, изобщо в цяла България, се отдръпнаха от обществения живот и най-вече от политическия живот и по всякакъв начин трябва да ги върнем, за да можем да черпим от добрите идеи на хората. Колкото повече слушаш и чуваш хората, толкова по-добре се справяш с техните проблеми. А що се отнася до нощното измиване на улиците – това ми е стара мечта, защото като лекар знам, че има във въздуха на Казанлък над 260 вида вредни прахови частици. Знаете местоположението на Казанлък и вместо да имаме един от най-чистите градове, хората се събуждат с петна по колите си, което означава доста висока запрашеност. Тоест всяко нещо, което е полезно за хората, бих го адмирирал“.

По повод личното кредо на д-р Колев и дали би го подарил на избирателите си, той бе категоричен в ефира, заявявайки: „Когато казвам да създаваме пътища, а не да горим мостове, няма предвид само нас, които се занимаваме с политика, да създаваме пътища помежду си и да не горим мостове – това ми е житейска философия. Смятам, че е абсолютно излишно насаждането на омраза. Противоречията помежду ни са абсолютно преодолими, защото всички имаме едни и същи проблеми или много подобни проблеми. Като имаме едни и същи проблеми, значи вероятно имаме и много подобни виждания за решаването им. Всички заедно, всъщност, трябва да намерим формата и начина да ги решаваме, затова е излишно това изгаряне на мостове помежду ни като граждани, като хора, които се занимават с политика“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram