Режат улицата на 50 казанлъчани, Общината я продала

Единственият начин близо 50 човека да стигнат до домовете си на ул.“Градинарска“ в Казанлък е да минават по пътечка и през …дърво. Достъпът на автомобили става невъзможен заради разпродадени имоти от община Казанлък покрай улицата, както и по-голямата част от самата улица.

Трета жалба са подали хората от „Градинарска“ до администрацията на кмета Галина Стоянова, но единствената реакция засега са пратените работници да отрежат клоните на дървото, където се предлага да минава пътеката, оставаща след бившия път.

Казанлъчани се тревожат, че след като новите собственици оградят улицата, ще бъде невъзможно нито линейка, нито пожарна да стигат да обитателите на „Градинарска“ при спешен случай. Според тях в едното от трите новопродадени места се намират и ВиК комуникациите и ако не дай си боже стане авария от дружеството ще се наложи да искат достъп от собственика до съоръжението.

Хората са готови и на по-крути мерки, ако община Казанлък не приложи закона и изпълни изискването за осигуряване на 7-метрова улица „Градинарска“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram