Право на отговор: ПОЗИЦИЯ – Във връзка с публикация „Режат улицата на 50 казанлъчани, Общината я продала“

ПОЗИЦИЯ на Община Казанлък

Във връзка с публикация в интернет сайта на „ПрессТВ“, озаглавена „Режат улицата на 50 казанлъчани, Общината я продала“, Ви информираме, че ТВЪРДЕНИЯТА в статията НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА. 

Община Казанлък не е обявявала за продан и не е продавала каквато и да било улица! Няма и да го направи!

Достъпът на живущите на ул. „Градинарска“ до имотите им (домовете им) не е прекъснат  по никакъв начин, тъй като улица има и тя е утвърдена като такава преди близо 25 години и носи името „Градинарска“.

Тогава, през 1997 г., въпросната улица е вписана в Плана за регулиране на уличната мрежа на гр. Казанлък, като в началото на улицата, от двете й страни са разположени два общински имота. Защо и по каква причина живеещи в района са решили да минават през тях по права линия, вместо да се движат по самата улица, Община Казанлък може само да предполага, а именно:  през 1997 г. имотите не са били оградени по никакъв начин, нито са застроявани, което не е възпрепятствало преминаването по права линия на живеещите в района.

С Решение на Общински съвет – Казанлък, двата общински имота са включени в Програмата за разпореждане с общинска собственост, което налага преминаването по ул. „Градинарска“ да се осъществява по утвърдения през 1997 г. План за регулация.

Към настоящия момент ул.“Градинарска“  може да се използва, както от преминаващите пеша живеещи в района, така също и от автомобили на граждани или такива със специален режим, в т.ч. на Спешна помощ.

Предвид наличието на електрически стълб, собственост на ЕВН, Община Казанлък е уведомила през месец юли 2021 г. дружеството, че трябва да премести стълба и поставеното към него табло с електромери. Процедурата е започнала и на място вече има монтирани два нови стълба, по които да се преместят елементите на техническата инфраструктура. Предстои преместване на въпросната техническа инфраструктура, след което Община Казанлък ще може да премахне и намиращото се в близост дърво напълно безопасно.

Ако Община Казанлък премахне дървото преди това, без съдействието на ЕВН, има възможност да бъде спряно електричество за неопределено време, понеже короната на дървото е в непосредствена близост до електропреносната мрежа.
С оглед на всичко това, Община Казанлък изчаква ЕВН да изпълни своите ангажименти, за да премахне безопасно дървото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram