Юношите на „Розова долина“ с престижна победа в Кърджали

Поредна победа извоюваха момчетата на Мариян Василев в Зоналната група до 17 години – Пловдив срещу една от водещите родни школи в страната „Арда „Кърджали, чийто представителен отбор се състезава в Първа лига. „Розите“ започнаха силно мача и контролираха топката. Съвсем заслужено младите ни футболисти откриха резултата в 34-та минута с попадение на Питър Чирпанлиев, а до края на полувремето казанлъчани бяха близо до второ попадение след чудесно изпълнен пряк свободен удар от Валентин Христов. Ударът му обаче срещна гредата. След спорно отсъдено нарушение и последвало центриране, домакините изравниха резултата в 45-та минута и двата отбора се оттеглиха при равенство на почивката.

Във второто полувреме „Розите“ вдигнаха оборотите и Мариян Георгиев направи резултата 1-2 , като преодоля трима противникови състезатели и завърши умело с левия крак. Последваха силни минути за домакините , но нашите момчета удържаха на натиска и след отлично подаване на Велислав Тодоров, Райан Дочев отбеляза третото попадение и сложи точка на спора.

В последните минути домакини отбелязаха попадение, което бе отменено за нарушение срещу вратаря на „Розова долина“ и така резултата се запази при 1-3. С тази победа възпитаниците на треньора Мариян Василев удържаха второто място във временното класиране, като се доближават само на точка от водача в групата „Спартак Пловдив“ .

„Не трябва да се главозамайваме, имаме много работа да вършим на тренировъчния терен и много детайли да изчистим. Целта ни е да изградим възможно повече състезатели за представителния отбор, а не толкова победите и точките. Фокусът ни не трябва да измества“, коментира Мариян Василев. „Ако играем добре, резултатите ще си дойдат, а дали ще завършим първи или втори не е от ключово значение. Оставаме позитивно настроени и искаме да поканим съгражданите ни да дойдат да ни подкрепят в неделя от 13:00 ч срещу отбора на „Марица“ (Градина) Пловдив. Момчетата заслужават Вашата подкрепата“, призовава треньорът на младите „Рози“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram