Ще има ли волейболен клуб в Казанлък?

В последните седмици, с приключване на сезона за женския отбор на „Казанлък Волей“ и за съставите при момичета и девойки, все по-често се чуваха слухове за приключване на дейността на клуба с дългогодишна история и фактор в спортния живот на България и община Казанлък. Днес беше разпространена и позиция, публикувана в сайта на Волейболен клуб „Казанлък“ във връзка с твърденията за край на дейността му и невъзможността за издръжка на школата:

И школата и клуба ни ще ги има! Ще има промени, които ще са в управлението, но не и в начина на работа при децата. В средата на юли, след Общото събрание  ще има нови имена в Ръководството на тима. В близките седмици ще поканим родителите на децата от школата, за да поясним как ще премине лятната подготовка и за новостите в клуба. Няма да има сътресения, а „рестарт“ с нови имена и работа единствено с децата-НАШЕТО БЪДЕЩЕ НА КЛУБА. Няма място за паника и излишни слухове в школата“, коментираха от бъдещото ръководство.

Запознатите с историята на женския волейбол знаят през какво преминават клубовете в последните години. За съжаление, липсата на достатъчно добро финансиране от държавата и общините, е причина за огромните трудности, пред които са изправени спортните щабове. Единственото решение за оцеляването на клубовете са големите спонсори, а за привличането им е нужно нещо повече от желание. Силно се надяваме, че ВК „Казанлък“ ще намери решение на финансовите си проблеми и ще запази своята Детско-юношеската школа, с която толкова много градът ни се гордее.

ВК „Казанлък” е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2005 год.,  с цел осъществяване на обществено полезна дейност в полза на обществото и по специално на децата от гр. Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram