ШК „Казанлък“ спечели шампионска титла от ДОП за сеньори

ШК „Казанлък” се завърна с шампионска титла от Държавното отборно първенство за сеньори/играчи над определена възраст-предимно над 40 год и по-голям стаж и опит/, което се проведе за поредна година в Червен бряг. Фм Петранка Драганова и кмс Диана Дякова спечелиха победата по трети допълнителен показател ,,Бергер”.

„Това беше най-трудно и много драматично спечелената купа! Успяхме и този път!”, написа в социалната мрежа Фейсбук треньорът и състезател на клуба Петранка Драганова. И двете шампионски титли в тази група, за 2013г. – индивидуално и отборно, са казанлъшко притежание.

„ Стартирахме лошо, като още в първия кръг, направих груба грешка и загубих партията си, с непретенциозен противник“, споделя Драганова. „Така усложних много задачата, да дублираме титлата си от миналата година и изострихме апетита на останалите 6 отбора, да атакуват 1-вото място. Почти през целия турнир догонвахме, но все оставахме на точка разстояние, от основните ни конкурентки”, пише още Драганова. В борбата за медалите се е намесил и амбициозният отбор от Червен бряг. В третия кръг състезателките на Казанлък печелят прекия двубой с домакините с 2:0, докато другият сериозен съперник за първото място- ШК,,Ивис” правят равен с тях в петия кръг.Така в шестия, решителен кръг срещу тима на ,,Ивис”, ШК „Казанлък” е с равни точки. „Само изравнихме резултата и допълнителните показатели щяха да решат…” , споделя емоцията от първенството фм Петранка Драганова.

След 10 мин. отборът на ШК,,Казанлък” е обявен за шампион по трети допълнителен показател,,Бергер”!

7 отбора мериха сили в надпреварата, на която Червен бряг бе домакин в дните 12, 13 и 14 юли.

Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram