Шестима от Казанлък предложени за Колоездач на годината

Шестима казанлъчани са номинирани в анкетата на Черноморска колоездачна лига „Спринт“ за Колоездач на годината. Клуб „Лястовица“ е с едно единствено предложение – на своя шампион в стартовете от държавните първенства на шосе Мартин Папанов при юноши старша възраст. Конкуренция му прави Онур Татар, който от тази година е в състава на несебърския тим. В отбора от крайморския град са останалите представители на казанлъшката школа. При мъжете за титлата се конкурират Александър Алексиев, Тодор Ангелов и Иван Мухтаров, а при момчетата – Денис Искрев.

Допитването навлезе във втора, решителна фаза – от тези номинации представителите на клубовете трябва да класират най-добрите в четирите възрастови групи от всичките видове на колоездачния спорт – шосе, планинско и писта.

Листите с първите трима във всяка категория ще станат ясни до 10 януари 2017 г., съобщават от maxbike.bg.

Представителите на клубовете трябва да определят челните тройки, като нямат право да посочват в тях състезатели от своя клуб.

Резултатите от анкетата „Колоездач на годината `2016 г.” ще бъдат обявени на специално тържество, на което ще бъдат раздадени и наградите на отличените спортисти.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram