Четири попадения в най-силния мач за „розите”

Футболистите на „Розова долина“ записаха очаквана и зрелищна победа с 4:0 в 5-я кръг на „В“ Югоизточната група.Треньорът ни Даниел Христов отново пренареди състава след кадровите проблеми и липсата на Милен Христов, Галин Трифонов, Венелин Братанов и Шерьо Щерев. На своя стадион „Севтополис“ казанлъчани разгромиха гостуващия ПФК„Брестник’1948″/Пловдивско/, като отбелязаха три попадения през втората част след дъжд,хлъзгав терен и малко над 200 души публика. В началото гостите направиха няколко опасни контраатаки и бяха близо до отбелязване на гол чрез Александър Стойчев в 12-та минута , който след като остана „очи в очи“ с вратаря Златко Костадинов изпрати топката в тялото на казанлъшкия млад страж.Последният игра на ниво и „извади“ тима от няколко опасни ситуации и опази „вратата си суха“. Слабост при сина на треньора Краси Костадинов са центриранията „при висока топка“ от корнери, нужен е опит и малко повече самочувствие.Но в решителните моменти в края на двубоите показва „завиден рефлекс“ и всява респект. Последното може да добавим и за дефанзивния „вал“, в който опитният играещ треньор Боян Нейчев играе с рутина и стабилност, самоотвержено „обира първа топка“ и дава наставления.

В 30-та минута Кристиян Славов откри резултата с „добавка“, след като засече центриране отдясно на Христо Паричков от самата аутлиния. Последният посрещна „брилянтен“ пас на Ахмед Фаиков. До края на първата част аматьорският национал и втори капитан Фаиков също имаше добра възможност за гол, но ударът му мина над гредата. През втората част, Пламен Стоянов отбеляза, засичайки“коженото кълбо“ за 2:0 в 51-та минута, след като топката срещна гредата при удар на Фаиков от пряк свободен удяр. Отново Фаиков, който направи най-силния си мач за есента, нацели десния страничен стълб, след като се опита да прехвърли вратаря на гостите. В 79-та минута гостите си отбелязаха красив автогол, чрез Атанас Савов, а по-късно той бе изгонен, заедно с Николай Цонков от казанлъчани, след като при едно нарушение играчите на двата отбора си „размениха“ обидни фрази и нервно се „побутваха“.

В края на срещата Ахмед Фаиков от дузпа инкасира финалното 4:0, като 11-метровия удар бе отсъден за повалянето на Пламен Колев в наказателното поле на ПФК„Брестник’1948″ . В най-резултатния си и зрелищен мач „розите“ показаха характер,желание за игра и мисъл за победа. Юношите от школата ни добре се „вписват в схемата на тима“ и се радват на заслужени аплаузи в края.

Освен победата играчите на „Розова долина“ заработиха и премия от 400 лева дадена от казанлъшки бизнесмени. 4 казанлъшки фирми обявиха премия от по 100 лева за всеки отбелязан гол на „розите“.

В срещата „Розова долина“ игра в състав: Златко Костадинов, Николай Цонков, Боян Нейчев-играещ треньор, Христо Ангелов, Николай Архипов, Бекташ Али, Пламен Колев, Кристиян Славов/70-та минута Асен Асенов/, Ахмед Фаиков, Христо Паричков/83 –та минута Нихат Юруков/, Пламен Стоянов -капитан/80-та минута Даниел Танев/.

За следващия 6-ти кръг при „аматьорите“, на 19-ти септември/сряда/ „Розова долина“ гостува на „Несебър“ в курортния град.

 Кр.Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram