Федерацията награждава колоездачите на „Лястовица“ на церемония в столицата

Отбелязване на „120 години колоездене в България“ и награждаване на „Колоездач на годината“ за 2022 г. ще отбележи БФК на 17 декември.

Събитието ще се проведе в гр. София, а на церемонията ще бъдат наградени призьорите в отделните дисциплини на колоезденето за постиженията им през годината.

Награди ще има и за състезателите на „Лястовица“ Казанлък, които тази година се представят много успешно на шосе, писта и в планинските стартове. Това са Кевин Хаджиев (в ранглистата с първо място на писта и трето място на шосе при юноши младша възраст), Павел Димитров (трето място на шосе при момчета старша възраст), Иван Ангелов (второ място на шосе при момчета младша възраст) и Данаил Иванов (трето място на MTB XC). При жените отличието е за Кристина Дончева, с трето място на MTB XC в подреждането за годината.

Петър Матеев и Тодора Матеева, които са индивидуални състезатели от нашия град, също ще получат отличия за положения труд през годината. Въпреки, че стана републикански шампион на България на шосе, точкуването постави Мартин Папанов на третото място в годишната класация на при мъжете елит. С второ място е на писта за годината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram