Успешен финал на сезона за казанлъшкия пилот Валентин Георгиев

Казанлъшкият пилот Валентин Георгиев приключи участието си в планинския шампионат с вицешампионска титла в своя клас до 2000 кубика.

Като състезател на габровския „Ара Моторспорт“ Валентин се пусна по трасето на Планинско Враца – 4-и кръг от националния планински шампионат с участие на 29 пилота. Състезанието бе подновено след близо 30-годишно прекъсване. Първоначално трасето беше обявено с дължина 7,2 км., като в последствие бе съкратена дължината му на половина. „Лично за мен, след “драмата” във Варна, това състезание мина много спокойно. Благодарение на екипа и спонсора ни, успяхме да възстановим колата след щетите. Моят клас бе най-оспорван, като аз поведох още от съботния ден. Имаше леки пропуски в организацията и се надявам за напред да бъдат отстранени. Трасето не бе много подходящо за автомобили с предно предаване, каквито са повечето, но това не ни попречи да се забавляваме и да дадем всичко по силите си. Както аз, така и моите колеги. Много съм благодарен на хората, които бяха с мен там и на тези, които помогнаха за ремонта на колата“, сподели пилотът от Казанлък.

След Валентин Георгиев се класира Момчил Младенов, а на трето – Нейко Нейков. Пилотът от Казанлък завърши първи в класа си и е 6-и в генералното класиране, с общо време 7.31 мин.

С това състезание приключва сезонът в автомобилния спорт. „Взех участие в 3 кръга. Имам две първи места и един неуспешен финал. Точкуването ме праща на втора позиция за годината, което ни осигурява и вицешампионската титла за сезон 2023“, допълва Валентин Георгиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram