Успешен български треньор застава начело на „Казанлък Волей“

Атанас Петров поема женския отбор на Волейболен клуб „Казанлък“, съобщават от клуба. Той ще заеме мястото на напусналия заради ангажиментите си с националния тим на жените Борислав Крачанов.

Популярният и харизматичен специалист наблюдава местната школа повече от месец и често е в спортния комплекс „Багира“, за да наблюдава, консултира и селектира. Именно с него тимът от Казанлък ще атакува третият по сила европейски турнир – за Купата на претендентите. Евроучастието е дебютно и историческо за клуба след среброто тази година в България.

Волейболистките на Казанлък ще се изправят срещу словашкия „УКФ Нитра“. Надпреварата в 1/16-финалите започва в периода 16-18 ноември, като Казанлък е домакин на първата среща с Нитра и зала „Багира“. Реваншът в Словакия е на 23-25 ноември.

Атанас Петров започва като треньор на волейболистките на ЦСКА. В този клуб той не само се утвърждава, но и извежда армейките до поредица от шампионски титли и купи.

Пътят му продължава в чужбина, като ефективната му работата и постигнатите резултати продължават да градят името му на все по-успешен треньор. Признанието не закъснява, като през 2012-2013 година е избран да поеме женския национален отбор на Румъния. Под негово ръководство мъжкият „Хебър“ печели два трофея от Купа България и е носител на Суперкупата на страната. 

„Имам своеобразен юбилей. Стават 20 години откакто съм треньор. Правя това, което харесвам и умея. Дали съм успял, другите ще кажат. Мога да кажа, че се чувствам добре, имам опит за гърба си и една солидна основа за моята работа“, разкрива Атанас Петров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram