Успехи за колоездачите ни в изкачването на Витоша и софийските стартове

Представители на „Лястовица“, „Розова долина“ и „Шампион“ отново доказват класата на колоездачната ни казанлъшка школа в две от традиционно силните състезания за пролетта. Близо 200 състезателя от 23 клуба от България, Гърция и Северна Македония участваха в тазгодишното колоездачно изкачване на Витоша. Надпреварата бе на 4 май, част от веригата „Долчини къп“, а ден по-късно се състоя и критериум в София за всички възрасти. В състезанията от първия кръг на сезона за „Долчини къп“ 16-ти в генералното класиране е казанлъчанинът Борис Кашеров от несебърския тим, първи при ветераните над 40 години с 59:10 мин. Трети в същата категория е представител на „Розова долина“ – Димитър Димитров. Съотборникът на Кашеров Златин Вълчев е трети при старшата възраст, като казанлъшкото момче бе изпреварен в класирането от представител на Несебър и пловдивският „Цар Симеон“. Йордан Йорданов и Никола Демирев от „Шампион“ също стъпиха на почетната стълбичка. При 60-годишните в изкачването двамата ветерани завършиха, съответно, втори и трети. В групата на юношите младша възраст с медал за „Розова долина“ се окичи и дебютантът Николай Чорбаджийски.

Още по-успешен бе неделният ден за нашите участници.

Състезатели на новия клуб „Розова долина“ окупираха подиума за Купата в София при „Мастърс“. Първо място заслужи ветеранът Стефан Кушлев, следван от младия Мартин Папанов и още едно познато име в колоездачните ни среди – неостаряващият Евгени Балев, който удари рамо на казанлъчани за новия сезон.

Юношата на „Лястовица“ Христомир Дончев, който имаше тежко изкачване до Витоша в събота, когато получи дефект и не финишира, завоюва бронзов медал от колокритериума при младша възраст, а неговият съотборник при момчетата старша възраст Денис Ахмед завърши четвърти. Останалите колоездачи на „Лястовица“ не успяха да стигнат до призови места, но упорито участват в стартовете за годината и радват с постоянството си треньора Иван Карапетров.

С медал за „Розова долина“ при девойките, също бронзов, е Пламена Цветанова. Засега, единствената представителка сред дамите, родом от града на розите.

Следващият колоездачен старт е в Сливен в края на седмицата, когато предстои критериум и изкачване на връх Българка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram