Трима световни шампиони по борба откриват Международния турнир „Динко Петров“ в Стара Загора

Носителката на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, в компанията на двама световни шампиони, възпитаници на старозагорската школа по борба, ще участва в откриването на Международния турнир „Динко Петров“ в Стара Загора. Явор Янакиев и Христо Маринов дойдоха преди ден в родния си град, за да получат поздравления и награди от общинското ръководство, по повод успешното си представяне на Европейското първенство по борба класически стил в Грузия.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще приветства участниците и гостите на турнира в Общинска спортна зала „Стара Загора“. Схватките започват в 8.00 ч. в събота, 13. 04. 2013 г., а официалното откриване на състезанието ще бъде същия ден от 16.00 ч.
Международният турнир по свободна и класическа борба за кадети „Динко Петров“ ще се проведе на 12 и 13 април 2013 година. В петък ще се тегли жребий за участие в състезанието, ще се проведе и пресконференция. В състезанието ще се включат отбори от всички центрове на България, както и от Македония, Турция, Гърция, Косово и Русия. Участниците, родени през 1996 и 1997г., ще се състезават в два стила – класическа и свободна борба.
Организатори на турнира са Община Стара Загора и Спортен клуб по борба Берое.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram