Трима казанлъчани стартират в 65-тата колоездачна обиколка на България

От 11 часа днес започва представянето на състезателите на площад „Народно събрание”, а в 12 ч ще бъде даден официалният старт на 65-тата колоездачна обиколка на България. В нея ще участват и трима възпитаници на казанлъшката колоездачна школа. Лидер на турския континентален отбор „Брисаспор” е настоящият ни републикански шампион Георги Георгиев, а в петицата на „NESEBAR SHOCKBLAZE“ са младите Александър Алексиев и Иван Мухтаров.

Деветдесет и петима състезатели от 16 отбора са заявили участие в 65. международна колоездачна обиколка на България, обявиха организаторите от БКС.

Първият етап е София – Пловдив, 205 км. През дългия път ще има четири премии за катерачи /по две от втора и трета категория/, две – за активност /Пирдоп и с. Баня/, и две специлни премии – в гр. Елин Пелин /първата премия в Обиколката, на 19. км/, и на името на победителя в Обиколката през 1972 г. Иван Попов – в родното му с. Долно Камарци.

Финалът край покрития Колодрум в Пловдив се очаква да е малко след 17 ч.

Дължината на маршрута е 899 км, разделени на шест етапа:

28 август, неделя: 1. София – Пловдив, 205 км

29 август, понеделник: 2. Пловдив – Кърджали, 95 км

30 август, вторник: 3. Кърджали – Ивайловград, 157 км

31 август, сряда: 4. Ивайловград – Елена, 231 км

1 септември, четвъртък: 5. Елена – Мъглиж, 79 км 

2 септември, петък: Мъглиж – Троян, 132 км

 

Отборите са 16 : 13 чуждестранни – по два от Италия, Украйна и Турция и по един от Испания, Великобритания, Румъния, Унгария, Сърбия, Беларус и Казахстан, и три български: Nesebar Shockblaze, „Цар Симеон” /Пловдив/ и „Хемус 1896” /Троян/.

Национален тим – един – Сърбия

Континентални – 10ИСД Жорби и „Колсс” /Украйна/, „Брисаспор” и „Торку Шекерспор”   /Турция/, „Минск” /Беларус/, „Супер бетон” /Унгария/, „Вино 4-евър СКО” /Казахстан/, „Униеуро” /Италия/, „Педал Хевън” /Великобритания/ и „Тушнад”  /Румъния/.   

Регионални и клубни 5 – „Делио галина колосио” /Италия/, „Куота-Kонструсионес Паулиньо” /Испания/ и трите български състави.

Източник: Мaxbike.bg

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram