Треньорът на казанлъчанки отново се връща в играта

Треньорът по волейбол Иван Чолев напусна школата на Казанлък, след като остави страхотни впечатления за работата си с подрастващите и вдъхнови кампанията „Пази детето на пътя“. Чолев се раздели с волейболния клуб в най-тежките за спорта времена – извънредна епидемична ситуация, която стопира първенствата за отборите и приключи с освобождаване на част от състезателките. За радост на многобройните приятели в града на розите обаче, Ванката Чолев ще бъде част от спортния живот на региона, след като клубът на старозагорския „Берое 2016“ го представи като свое попълнение за сезон 2020/21. Диагоналът пристига в зала „Иван Вазов“ със свободен трансфер, съобщават от „зелено-белия“ тим.  

 „Очакванията на ръководството са големи за новия сезон и състезател с качествата на Иван Чолев са добре дошли за младия комплектован отбор“, гласи публикацията на клубния сайт.

За последно Чолев игра в „Дунав“ (Русе) по времето, когато водеше и девойките старша възраст на „Казанлък Волей“.

Иван си тръгна, но за неговото дело в града ни ще напомнят както успешни мачове и турнири на децата и девойките, така и волейболната статуетка от благотворителна кампания, носеща неговото име. С общи усилия, на оживеното кръстовище до Зеления мост се появи фигурата на малкия Иванчо, предупреждаваща шофьорите за най-малките участници в движението на пътя.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram