Точка за „Розова долина“ след двубоя с „Родопа“

Точка си поделиха „Розите“ и „Родопа -Смолян“ в 35-ия кръг на Трета лига след 1:1. На стадион „Севтополис“ в Казанлък кадровите проблеми /петима титуляри не играха/ и дефанзивната игра на гостите доведоха и до загубата на две точки от тима ни.

Още в 9-та минута последва опасен удар извън наказателното поле от страна на централния нападател на домакините Пламен Колев, но вратарят го изби в ъглов удар. В 12-та минута ,,Розите“ спечелиха нов корнер. При центрирането настъпи суматоха и топката се озова в Стоян Иванов, който нанесе удар с глава над вратата. В 14-та минута последва нов корнер за „Розова долина“, при който отново се получи разбъркване и топката се озова Стоян Иванов, чийто удар премина в страни от левия страничен стълб на вратата.

В 21-та минута след отнета топка в средата на терена от Пламен Колев последва първият точен удар за отбора-домакин, отправен от Стоян Иванов. В 24-та минута след непримиримата борба в средата на Цветан Чахов, който запази топката и отправи подаване за Енгин Махмуд, а той спечели ъглов удар. Ахмед Сюнетчиев отправи центрирането, след което последва удар от капитана на домакините Иво Иванов. В 31-та минута „Розите“ получиха нов ъглов удар, който беше центриран в малкото наказателно, където Надим Ангелов отправи лек удар, с който не успя да затрудни вратаря на гостите. В 43-та минута гостите се опитаха да поведат, но вратарят на домакините Михайлов се справи без проблем. Веднага след това ,,Розите“ загубиха топката в своята половина. От това се възползва  Михаел Кисьов от Смолян, който се озова лице в лице с Михаил Михайлов и го прехвърли за 0:1.

Втората част бе под диктовката на „Розите“, които имаха шанс за повече от едно попадение, но малшанс, липса на точност и късмет „пред гола“ имаха Ивелин Илиев, братята Чахови и Пламен Колев. В 74-та минута Енгин Махмуд, след атака отдясно намери в близост до вратата Кольо Чахов, а последният отблизо изравни за  крайното 1:1. Ивайло Димитров удари горната греда след бърза и динамична атака на Илиев в самия край, а гостите от Смолян отново бранеха точката и разчитаха на контраатаки.

В 36-ия кръг казанлъшкият футболен тим ще срещне като гост един от изпадащите на Югоизток в Трета лига: „Борислав- 2009“ /Първомай/ в събота / 20 май/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram