Тодора взе първия си медал за годината, вече кара за отбор от Сърбия

Казанлъчанката Тодора Матеева завоюва първия си златен медал за годината от шампионата на писта в Пловдив – първи кръг от Купа България. След 30 обиколки и изминаване на 7,5 км в дисциплината „Издръжливост“ чаровната колоездачка победи други 17 участнички при девойките, включително и състезателки от Сърбия и Румъния, които останаха след нея в класирането.

Освен със заслужената победа, с нов екип и отбор започна годината за Тодора, която е трета при девойките в България за изминалата година. През 2024 г. заедно с брат си Петър тя ще се състезава за сръбския отбор „от Сърбия „Лотус“. Като една от най-добрите при дамите, казанлъчанката бе включена в националния отбор за девойки и юноши, който вече води своята подготовка в Турция. Предстои й състезание, в което ще видим и останалите казанлъшки национали по колоездене. Това са Кевин Хаджиев и Павел Димитров от „Лястовица“, и Данаил Иванов от COOP София.

Докато Тодора ще тренира за спортната си форма на лагер в Турция, братът – Петър Матеев е с отбора си в Риека, Хърватия и също се подготвя за важните стартове тази година с новия си клуб.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram