Артистично семейство от Шипка с наградата на Кметството за дългогодишна семейна двойка

Щом се забавляваме и сме щастливи да сме заедно, значи го живеем правилно този живот! Това е мотото на семейство Стефка и Иван Караиванови от гр. Шипка. По повод деня ва влюбените те са номинираната за 2024 г. дългогодишна семейна двойка, която бе поздравена от Кметството.

А историята на Стефка и Иван е достойна да бъде разказана.

Стефка Караиванова родена през 1947 г. в Казанлък. Завършва музикалното училище в гр. Пловдив. Съпругът й е родом от Габрово. Иван Караиванов е със 7 години по-голям от своята половинка. Самодеец и артистична натура. Искрата между тях пламва в читалище „Искра“ през 1966 г., запознават ги колеги артисти. Сключват граждански брак през 1967 г. от любовта им се раждат синът Християн и дъщерята Даниела.

Младото семейство Караиванови се явява на конкурс за оперетни артисти в гр. Пазарджик и веднага ги назначават. Устройват артистичния си дом, който се превръща в сборен пункт на приятели и артисти, които се събират след репетиции, обсъждат се подробности и детайли по постановките. Децата им от малки дишат въздух, зареден с вълшебството на театралната магия. И никой не се изненадва, когато дъщеря им Даниела едва седемгодишна изиграва ролята на вестникарчето от постановката “ Целувката на Чанита „.

Оперетата в Пазарджик е място, където с удовоствие гастролират известни звезди като Лиляна Кисьова и Видин Даскалов. Сем. Караиванови участват в множество оперетни постановки. Представленията се радват на препълнен салон и често се налага да се внасят допълнително столове. И така, изминават 40 години на сцената, а Стефка и Иван Караиванови превръщат любовта си в песен.

През 2017 г. семейството е номинирано за престижната награда “Сладкопойна чучулига“, която традиционно се връчва в края на годината. Отличията са определени от неправителствената организация “Общество за музика и танци“ в област Пазарджик. Наградите на победителите се връчват от кмета на община Пазарджик Тодор Попов и областния управител Стефан Мирев. Първата статуетка получават любимите на пазарджишка публика оперетни артисти Стефка и Иван Караиванови.

Артистичното семейство от няколко години отново живее в гр. Шипка. От Кметството разказват, че са винаги засмени, забавни, стилни и добре облечени. Те са като един цветен акцент в подбалканското градче. Превръщат всеки ден в празник с любимата си музика и така любовта им се лее като песен, като остава млада завинаги. Кметът на гр. Шипка Василка Панайотова им пожела да бъдат здрави, много щастливи и все така пламъкът на любовта им да се поддържа и гори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram