Теглят жребия за втория кръг на Купа България в петък

През тази седмица се изиграха всички седем мача от първия кръг на Купа България „Бачково изворна вода“. За втория етап на надпреварата се класираха „Черно море БАСК“ (Варна), „Арда“ (Кърджали), ЦСКА, „Виктория Волей“ (Пловдив), защитаващият титлата си „Левски Боол“, „КВК Габрово“ и „Ботев“ (Луковит). Към тях в битката за златото във втори кръг ще се присъедини и 5-ият от първия полусезон в Суперлигата „Нефтохимик 2010“ (Бургас).

На 13-и февруари (петък) от 11:00 ч., в офиса на БФВолейбол, ще бъде изтеглен жребият, който ще разпредели осемте отбора  в 4 двойки. Победителите от тези срещи ще се присъединят към „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница), „Добруджа 07“ (Добрич), ВК „Монтана“ и „Пирин“ (Разлог) във финалния етап на турнира.

Схема за провеждането на Купа България „Бачково“ изворна вода

За Купа България – мъже 2015 г. ще спорят отборите от НВЛ – Суперлига и Висша лига. Всички състави от Суперлигата участват задължително, а клубовете от второто ниво на мъжкия волейбол – по желание, като са получени общо 9 заявки за участие от следните отбори: „Инвестбанк Тетевен Волей“, „Виктория Волей“ (Пловдив), „Ботев“ (Луковит), „Изгрев“ (Ябланица), „Славия“ (София), „Дунав“ (Русе), „Локомотив 1926“ (Пловдив), „Раковски 1964“ (Севлиево), „Черно море“ (Варна).

Турнирът ще се проведе по следната схема:

Квалификационни етапи

1-ви етап (10-11.02.2015 г.) – Първите 4 отбора от Суперлигата в класирането за първия полусезон („Добруджа 07“, „Монтана Волей“, „Марек Юнион-Ивкони“ и „Пирин“) преминават директно на финалния етап, а 5-ят в подреждането след есенния дял от шампионата „Нефтохимик 2010“ се класира за 2-ия етап на турнира.  Останалите отбори (последните 5 от Суперлигата за първия полусезон и 9-те заявили участие клубове от Висша лига) ще се разпределят в 7 двойки за излъчване на 7 отбора, класиращи се за следващия 2-ри етап.

Определянето на съперниците ще стане чрез теглене на жребий, който ще се проведе на 28.01.2015 г. (Сряда), в офиса на БФВолейбол от 11:00 часа.

2-ри етап  (24.02.2015 г.) – 7-те победителя от първия етап и „Нефтохимик 2010“ ще бъдат разпределени в 4-и двойки, които ще играят на елиминационен принцип и ще определят кои 4 ще се класират за финалния етап.

Финален етап (6-10.05.2015 г.) – Четирите победителя от 2-ия етап и четирите директно класирали се отбора от Суперлигата сформират две групи по 4 отбора, които се определят чрез жребий. В групите се играе на принципа „всеки срещу всеки“ като класиралите се отбори на 1-во и 2-ро място играят полуфинални мачове на кръст (първият срещу втория от противоположната група). Победителите се класират на финал, а мач за 3-о и 4-о място няма да се провежда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram