С осем гола и пълна доминация над заралии, „Розова долина“ стартира полусезона

Представителният футболен тим на Казанлък започна ударно пролетния дял в Трета лига на Югоизток. С 8:0 „Розите“ разгромиха тима от старозагорския квартал „Кольо Ганчев“- „Верея“, пред погледа на дамското пловдивско трио арбитри: Теодора Стоева, Лилия Думбалакова и Габриела Найденова. Рядко се вижда подобно „нежно присъствие“ на казанлъшки терен, което провокира коментари сред феновете за отсъжданията в протоколния мач. Топлото време напълни стадион „Севтополис“ с над 200 души, които изгледаха очакваната победа в 20-ия кръг в Югоизточната група. С по три попадения се отличи голмайсторът на „Розите“ Пламен Колев-„Пацо“, който вече със 79 гола от от 2007 година насам е в „челото“на таблицата при „голаджиите“ /от над 40 играчи/. С хеттрик се похвали и Венцислав Иванов, който с 36 попадения е 6-и в класацията, след официалните двубои на казанлъчани. До крайното 8:0 вкараха Надим Ангелов и Ахмед Фаиков.

В първия си мач за пролетта казанлъшкият тим игра спокойно, на моменти лежерно, не подцени „заралии“, нещо повече, пожали отбора от „Трейс Арена“ в областния град. Отбор, подсилен и от казанлъшки юноши, но пък с желание за игра и себераздаване.

Преди втория домакински мач от 21-ия кръг в събота от 14:00 часа в Казанлък със СФК „Ямбол 1915“, сме на 5-то място в таблицата на временното подреждане с 39 точки /от 20 клуба/.

Воденият от Атанас Апостолов тим има 12 победи, 3 равенства и едва 5 поражения /с положителна голова разлика от 43-14 попадения/. С 20 загуби и култовият голов пасив 8-88, ФК „Верея-Стара Загора“ е в „дъното“ на подреждането.

„Розите“ излязоха със следния титулярен състав за дебютната победа и шампионатен мач за годината: Димитър Иванов, Илиев, Валентин Иванов, Петров, Венцислав Иванов, Колев, Стоян Иванов, Цветан Чахов, Ангелов, Иво Иванов-капитан и Маринов. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram