Състезател на Полша спечели етапа в Казанлък от Обиколката на България

Матеуш Грабиш от полския Voster ATS Team спечели етапа Троян – Казанлък от международната колоездачна Обиколка на България. Участниците финишираха малко преди 17:30 ч. в центъра на Казанлък, където ги очакваше изградена сцена с видео екран, на който гражданите можеха да наблюдават хода на състезанието, включващо изминаването на 108 кв. от центъра на Троян в посока Розовата долина. След кратко прекъсване, Казанлък отново бе включен в Обиколката на България като етапен град, като това бе договорено още през есента на 2022 г. от ръководствата на Община Казанлък и Българската федерация по колоездене.

Михал Шуран от ATT Investments спечели днес премията на Шипка и жълтата фланелка след финиша в Казанлък. Зелената фланелка е за унгареца Zsolt ISTLSTEKKER. Бялото трико облече JENNI Luca.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова приветства колоездачите в града на розите и връчи купата на победителя. В награждаването участваха още председателят на Общинския съвет Николай Златанов и зам. кметът Ахмед Мехмед.

Утре предстои най-дългият етап в обиколката с дължина от 180.5 км Казанлък – Бургас. Стартът на етапа е предвиден за 12:55 ч. пред сградата на Община Казанлък, а финалът в Бургас се очаква около 17:00 ч.

Снимки: стажант-репортер Любомир Люцканов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram