Стара Загора ще е домакин на престижен турнир по футбол

Стара Загора ще бъде домакин на регионалното издание на един от най-престижните турнири в детско-юношеския футбол „Галини Къп“, съобщава Радио Стара Загора. Проявата е планирана да се проведе в началото на юли на общо 11 терена в Стара Загора, Мъглиж, Ягода и Тулово, разказва един от организаторите й  Тодор Иванов. „Галини Къп“ се провежда от 1999-а година в Италия, надпреварата има още едно регионално издание в Унгария, в което през 2019 г. участие взе тима на „Берое“, родени през 2006-а година. 

Ето и какво казва още за организацията на състезанието Иванов: „Избрах турнира да го организираме тук, защото съм от Стара Загора и за мен всички събития, които правим първото място, на което искам да се състоят е тук. Градът трябва да бъде спортен град, както винаги е бил. Правим го съвместно с община Мъглиж, имаме неофициалната подкрепа и на община Стара Загора. Надявам се съвсем скоро и тя да стане официална“.
Турнирът в Стара Загора ще бъде за деца в 4 възрастови групи – 11,12,13 и 14-годишни. Към момента все още не се знае колко отбора ще вземат участие, заради ситуацията с коронавируса.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram