Станка е неудържима, на полуфинал е

Станка Златева вече е на предпоследното стъпало в женската борба и е съвсем близо до мечтата си за олимпийско злато. Тя се класира на полуфиналите след победа над камерунката Анабел Лор Али.

Нашата звезда започна мача уверено и след 53 секунди направи зрелищно обръщане. То й донесе три точки.

Али обаче веднага контраатакува и, възползвайки се от инерцията на българката, веднага върна две точки с ново преобръщане. То обаче не се оказа фатално.

Камерунката дори успя да изравни резултата малко след изтичането на първата минута от първата част. До края й обаче нямаше нови точки и благодарение на факта, че Златева взе наведнъж трите си точки, тя спечели частта.

Във втората част Станка не позволи нито миг отпускане и прегази в типичния си стил Али. Минута и половина Златева дебнеше момента си и стигна до него в 95-ата секунда от схватката.

Тогава тя тръшна африканката, а няколко секунди след това й направи и втора точка, с което си осигури комфорт до края на мача и класиране за полуфиналите.

В предпоследната битка Станка ще срещне испанката Майдер Унда. Тя отстрани представителката на Монголия Бурмаа Очирбат след тежка битка и победа с 2:1 части.

Следващата схватка на българската надежда няма да започне преди 17:45 часа българско време.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram