Срещу Япония на Световното стартира Елица Баракова с националния тим до 23 г.

Националният отбор по волейбол на България за жени до 23 години заминава утре за участие в Световното първенство за жени до 23 г. в Словения. Шампионатът започва на 10 септември и ще продължи до 17 септември.

Ще гоним място в първата осмица на предстоящото първенство, заяви на пресконференция Антонина Зетова, която е старши треньор на националния тим.

В разширения състав от 17 състезателки Зетова повика и две от момичетата, част от школата на „Казанлък Волей“- Мария Кривошийска, която ще продължи да се състезава за отбора от зала „Багира“, и привлечената наскоро в тима на „Берое“ Елица Баракова. С националния състав към Словения ще пътува единствено Баракова, която участва и в контролните мачове срещу отбора на Турция. Казанлъчанката играе на поста централен блокировач.

Младите ни националки са в група В на шампионата, като съперници на България в първия етап ще са силните отбори на Бразилия, Япония, Турция, Куба и Кения. Тимът ни започва с мач срещу Япония, който ще бъде на 10 август от 21:00 ч (б.в) ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram