Спортист от ТОП 10 на Казанлък с номинация за Фондация „Димитър Бербатов“

След близо седмица ще приключи кампанията за попълване на Клуб 2017 „Успелите деца“ на Фондация „Димитър Бербатов“. В нея може да участва всяко дете с успехи през 2017 г. в изкуствата, науките или спорта. Срокът е до 9 февруари 2018 г.
Сред номинираните е и второкласникът Самуил Гигов от Казанлък, който е сред десетте най-добри спортисти на града за 2017 година.
Самуил е представител на клуб „Шори доджо“ с треньор Илиян Дянков. Той е най-малкият от възрастовата група, в която се състезава, но вече с две световни, две европейски и пет национални титли. Шампион е във всички индивидуални дисциплини, на Европейската и Световната „Кохай“ купа (еквивалент на Европейски и Световен шампионат) за деца под 10 години и на двете официални Федерации на България – Българска федерация шотокан карате-до (БФШК) и Българска национална федерация карате (БНФК). Колекцията му от медали се увеличи през 2017 г. с 13 златни, 3 сребърни и 3 бронзови.
Освен добър спортист, той е и отличен ученик, занимава се допълнително с математика и английски език.

„Награди за успелите деца на България“ – 2017 е юбилейното десето издание, след успешния старт на Проекта за 2008 г.
За 2017 г. ще бъдат наградени общо 9 деца: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). От тази година българчетата от чужбина ще се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram